maanantai 10. lokakuuta 2016

The Hunslet Club

Hunslet Club on lapsille, nuorille ja aikuisille suunnattu harrastuskerho. Kerho tarjoaa vapaa-ajan toimintaa, erilaisia tanssi- ja liikuntamuotoja, mm. Cheerdance, Hip-Hop, baletti, nyrkkeily, jalkapallo, erilaisia jumppia yms. Kaksi kertaa viikossa on nuorten harrastuskerho. Hinnat ovat alhaiset, jotta kaikki saavat mahdollisuuden harrastaa.
Lisäksi kerho tarjoaa koulutusta 14-16 -vuotiaille nuorille, joilla on edellytyksiä oppia ammatti, mutteivät pärjää normaali kouluissa. Koulut lähettävät nämä haasteelliset nuoret saamaan perusopetusta ja valmiuksia jatko-opintoihin.
Työssäoppimispaikkamme on tämä haasteellisten nuorten koulu. Koulussa opetettavat aineet ovat: matematiikka, Englanti, kotitalous, lastenhoito, auton- ja moottoripyörän korjaus, puutyöt, rakennus, urheilu, sekä kauneus- ja kampaamoala. Osallistumme vaihtelevasti eri tunneille, jotka kukin tunneista kestävät 2x1,5 tuntia. Tuntien väleissä kaksi 10 min kahvitaukoa ja 20 min ruokatauko. Oppilaat ostavat ruoat, juomat ja välipalat kerhon kanttiinista. Tauoilla oppilaat käyvät myös savukkeella. Opettajien lisäksi henkilökuntaan kuuluu keittiötyöntekijöitä, toimistohenkilöstöä, sekä toimintaa johtavia henkilöitä, jotka vastaavat toiminnan suunnittelusta ja turvallisuudesta. Päivittäin oppilaiden edistymisestä raportoidaan lähettävään kouluun. Käytös ja opiskelun edistyminen arvioidaan asteikolla -2 - +2.
Paikka ei vastannut odotuksiamme ja tuntuu liian haasteelliselta, ottaen huomioon vieraan kielen, eri aksentit puheissa, kulttuurierot ja nuorten haastavat taustat, jotka vaikuttavat käytökseen .ja olemukseen. Henkilöstön välillä ilmapiiri kuitenkin on todella hyvä, esimies Donna Hall pyrkii pitämään tunnelman "perhemäisenä".
Itselläni on toisinaan vaivautunut ja hieman epämielyttävä olo, kun en saa nuorten puheesta selvää, joten he voivat puhua minusta mitä vain. Kurinpito koulussa on avain asemassa, joten esimies huolehtii, että olomme on miellyttävä. Pääasiassa päivät ovat kuitenkin mielenkiintoisia, haasteellisia ja todella monipuolisia. Päivien päättyessä olo on väsynyt ja helpottunut - yksi päivä taas selvitty!
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti